Abantwana of Ubombo - Rhodesian ridgeback

Výstava "Nanečisto" Praha

15.03.2010 20:12

Včera jsme se s Elou zúčastnili výstavy "Nanečisto", která se konala v Praze pod záštitou DOGSHOW.

Den probíhal velice příjemně. Vše bylo organizačně opravdu pěkně připravené a atmosféra byla úžasná. Takovéto akce jsme se účastnili poprvé. Pejsky posuzovala mezinárodní rozhodčí paní Košťálová, která byla velmi vstřícná a každého upozornila, jaké chyby kdo dělá a jak napravit tréninkem nedostatky vystavujících.

Výstava odstartovala v devět hodin, kdy nás "nezkušené" seznámili s činnostmi, které nás čekají. A začalo posuzování. Ela byla přihlášena do třídy otevřené. Posuzována byla ještě s jednou ridgebačkou, velice krásnou mladou slečnou. Očekávala jsem nervozitu nejen u sebe ale i u Ely, jenže poté, co jsme vstoupili do kruhu, byla veškerá nervozita pryč. I když Ela vůbec netušila, co jí vlastně čeká, byla statečná a nic moc si z toho nedělala. Jedničku však získala druhá ridgebačka, která si jí opravdu zasloužila a my jsme odešli s dvojkou. Čeká nás ještě kus práce, ale na to, že to bylo úplně napoprvé si Ela vedla vážně dobře.

Znění posudku:

velmi typická fena, ve vývoji, správná stavba těla, silná kostra, typická hlava, typický ridge, trochu měkčí v kloubech

To, že je Ela měkčí v kloubech se časem napraví, protože se její kostra stále vyvíjí. Chce to jen čas. Na její věk to není nic neobvyklého a ona z toho doslova vyroste.

Byla jsem nadšená a už se těším, až odstartujeme oficiální výstavní kariéru. Začínáme na 3.4.2010 na Krajské výstavě v Mladé Boleslavy.

Fotky zde!

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode