Abantwana of Ubombo - Rhodesian ridgeback

Výprava na Sněžku

30.05.2010 20:05

30.5.2010 jsme absolvovali výšlap na Sněžku v rámci akce "Světový den bez tabáku 2010". Chodíme každý rok, ale tentokrát to bylo poprvé s Elou. Byla jsem zvědavá, jak k tomu přistoupí.

Vyjeli jsme v 7 hod. ráno autobusem, spolu s lidmi z Krajské hygienické stanice HK a těšili se celkem přijatelné předpovědi počasí na tento den. Po příjezdu do Pece pod Sněžkou jsme zašli na snídani do hotelu Horizont a po té se vydali na túru.

Někteří rovnou jeli na Sněžku lanovkou, i když jak jsme později zjistili, dostali se na Růžovou horu a odtud museli po svých. Já s bráchou a Elou jsme si to vyšlápli pěšky přes Obří důl.

Ela překvapila na plné čáře. Měla plno energie a dokonce od půli cesty na vrchol měla takové síly, že nás vedla. Možná to bylo dáno tím, že začalo mírně pršet a to je něco na ní. Ale takový zápal jsem viděla snad akorát na závodech. Stíhala u toho i pěkně vyvádět a pořád se nás snažila zapojit do nějaké hry na honěnou. U Polské boudy nás stihl pěkný liják a teplota dosahovala 3 °C, takže vážně žádná sláva. Jenže my museli až nahoru, protože tam čekal zbytek výpravy. Co bylo promokavé, bylo nacucané vodou a my se jako naschvál nemohli dovolat těm, co čekali na Sněžce. Vydali jsme se na poslední část cesty k dobytí a čím výš jsme byli, tím hůř bylo vidět. Nakonec jsme se dostali až do bufetu, kde na nás čekalo teplé jídlo.

Když věci trochu proschly, vydali jsme se na cestu dolů pod lanovkou. Cesta byla už mnohem příjemnější, protože i sluníčko trošku vykouklo. Chvíli po tom, co jsme přišli zpět do Pece, přijel autobus. Cestu zpátky alespoň polovina výpravy prospala, samozřejmě včetně Ely. Ta se držela celou cestu statečně, i když to nejhorší počasí bylo přesně takové, které se jí vůbec nelíbí a při kterém běžně odmítá dobrovolně šlápnout nohou do trávy.

Takhle unavená snad ještě nikdy nebyla a vzhledem k tomu, že jsem druhý den cítila každý sval, pravděpodobně i ona, vzdala jsem  cvičák. Ela si pořádně odpočinula, nabrala nové síly a za dva dny z ní byl zase ten ďáblík, kterého známe.

Zde je pár fotek.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode