Abantwana of Ubombo - Rhodesian ridgeback

Přívrat 8.5.2010

08.05.2010 20:20

Dnes byl náš "velký" den. Už více jak měsíc jsme se těšili na závody v coursingu v Přívratu u České Třebové. Tento závod organizoval ČESKÝ PES a rozhodčí byla paní Malátková. My jsme se vydali na plnění licenčních běhů.

Závod se konal na sjezdovce, tím nehrozilo žádné velké mokro a bahno. Co se týká počasí tak pršelo několik předešlých dní. Po zkontrolování terénu nebyl důvod závod rušit. Dráha byla pěkně postavená, rovinka, a na svažitém terénu dolů a nahoru.

Ela se nemohla dočkat už od chvíle, co proběhl zkušební běh a můžu říct, že nám dávala chvílemi pěkně zabrat. Na řadu jsme šli jako šestí. Jako první Ela zaběhla perfektně a s pochvalou sólový běh, ve kterém si i podle mého názoru vedla velice dobře a i zákus stál za to.

Při druhém běhu, který byl už párový, jsme měli za partnera psa, který byl takovým způsobem natěšený, že než zaznělo Go! byl v tahu za střapcem. Tímto jsme museli počkat na přeřazení k jinému psovi. Takže jsme jen převlékli dečky a šlo se na věc. Vzhledem k tomu, že zázemí pořadatelů u startu tvořil stan a my startovali blíž k němu, stalo se to, co jsem čekala. Ela totiž má totiž z prvního běhu obhlédnutou situaci a  při druhém běhu už si pamatuje začátek dráhy a snaží si trochu nadběhnout před ostrou zatáčkou. A to se stalo i dnes a jednu šnůru, kterou byl stan připevněný se ji podařilo vytrhnout, i když jí to v žádném případě nezabránilo v běhu. Komentář pořadatelů byl takový, že to přece říkali, že je to moc blízko startu... Ale i tak s tím nic neudělali. Ela zaběhla znovu moc pěkně.

Po prvním kole závodu se čekalo na výsledky a začalo vypisování hodnocení licenčních běhů. Neměli jsme obavu, že by se to dnes Ele nepovedlo, ale i tak jsme měli opravdovou radost, že sólo i párový běh splnila!

Bohužel nám přestal fungovat foťák, tak je jen pár fotek z telefonu. Fotky zde.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode