Abantwana of Ubombo - Rhodesian ridgeback

Národní výstava Mladá Boleslav

17.07.2010 19:38

Dnes jsme zavítali na Národní výstavu psů do Mladé Boleslavi. Po dlouhém období veder hlásili na dnešek déšť a chladnější počasí. Doufala jsem, že se to obejde bez deště, ale počasí pod mrakem by nevadilo mě ani Ele.

Přijeli jsme těsně před devátou hodinou a i když byl kruh jen pro ridgebacky, našli jsme pěkné místo hned u kruhu, který byl na volném prostranství areálu mimo jakoukoli střechu. Rozhodčí byla paní Elisabeth Hammerschmied z Rakouska a byli jsme opět zvědaví, jaký zaujme postoj k posuzování. Vzhledem k tomu, že první hodinu to opravdu vypadalo na déšť a mraků byla plná obloha, tak po této hodině se dost vyjasnilo a slunce pořádně pražilo. To se taky odrazilo na předvedení psů v kruhu, protože paní rozhodčí povolila maximálně dvě kolečka, posoudila pejska a pak ihned do stínu.

Přišli jsme na řadu kolem půl druhé. Opět (a asi to nikdy nebude jinak) jsme s Elou nastupovali první, nastoupili jsme všichni a poté 1. polovina šla na posouzení. Ela dostala velice pěkný posudek, vytknout v něm nemůžu nic, jsem naprosto spokojená. Pak jsme zaběhli dvě kolečka a šli z kruhu do stínu. Když rozhodčí posoudila i druhou polovinu, nastoupili jsme všichni zase zpátky a paní rozhodčí dlouho rozmýšlela o pořadí. Věděli jsme, že máme výbornou a to nám ke štěstí naprosto stačilo. :-) Měla jsem z předvedení vážně radost, myslím, že bylo zatím nejlepší, které jsme absolvovali. Ela tedy odešla s výbornou, super posudkem a já s popáleninama ani nevím jakého stupně. Příště zase dám na ty "chytráky" v televizi. :-)

Fotky zde.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode