Abantwana of Ubombo - Rhodesian ridgeback

Krajská výstava Hradec Králové

15.05.2010 19:07

Dnes jsme zavítali na domácí krajskou výstavu v Hradci Králové. Na výstavu jsme se těšili. Zároveň jsme věděli, že na výstavě moc rhodéských ridgebacků nebude - celkem 8 - v tento den se konala klubová výstava v Lanškrouně. Byli jsme zvědaví, jaký bude zahraniční rozhodčí Malovic ze Srbska. Po mých počátečních obavách, abych vůbec rozuměla, co se po mě chce, překvapením bylo, že mluvil velice hezkou češtinou.

Ovšem po zahájení výstavy jsme šla zjistit, jak vlastně na jednotlivé psi pohlíží. Každý dostal velice detailní posudek, kde vyzdvihl klady, ale zpravidla nezapomněl zmínit i zápory. Dalším překvapením bylo, že výborných moc nezadal, i když je pravda, že ocenění každého pejska neznám..

 

Do výstavního kruhu jsme nastoupili ještě s jednou 18 měsíců starou fenkou, která se dost podobala Ele, a dokonce pana rozhodčího zajímalo, jestli nejsou příbuzné. Nejsou. :-) Ela dostala velmi pěkný posudek, ve kterém ale u jedné položky nesdílím stejný názor jako pan rozhodčí. Faktem je, že jsem byla nervózní a pravděpodobně se to odrazilo i na Ele a na jejím postoji. A to nejspíš rozhodlo i o ocenění - VD1.

Co se týká samotné výstavy, měla bych mírné výhrady k organizaci a přehlednosti výstavního katalogu, i když na tom zase tak moc nesejde. Zajištění občerstvení nestálo za nic. Vypadalo to tak, že nejspíš neočekávali takovou návštěvnost a není to vtip, když řeknu, že na párek v rohlíku či klobásu se čekalo už kolem jedenácté hodiny dopoledne 45 minut. Na této výstavě se nám ale taky líbilo, a počasí bylo fantastický. Na sobotu hlásili déšť po celé ČR, ráno už jen na celou ČR mimo HK a předpověď se alespoň tady u nás opravdu vyplnila. :-) Takže ani kapka, přístřesky zde totiž také nebyli..

Fotky z výstavy ZDE.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode