Abantwana of Ubombo - Rhodesian ridgeback

Coursing

29.03.2009 15:37

 

V neděli 22. března 2009 jsme se jeli podívat na coursing do Svitav. Ela byla samozřejmě na závody přihlášená a my byli v očekávání, jak se jí tento druh sportu zalíbí. Vůbec netušila, co ji čeká. Ale obhlédla terén, poznala pár nových kamarádů a po nějaké chvilce přišla na řadu. Věřili jsme, že se aspoň trochu na ujíždějící střapeček chytne, a já případně budu muset běžet s ní. Ale Elinka překvapila!! Rozeběhla se s takovou vervou, že jsem jen zůstala stát a zírala.. Kolečko oběhla víc než poctivě a zakončila významným zakousnutím do střapečku. Lákavé to bylo asi dostatečně, protože z tlamičky jí tekly samé sliny (to dělá jen u piškotů :-)). Dostala obrovskou pochvalu a doprovodila nás na horký čaj. Druhé kolo zaběhla stejně skvěle jako první.. Akorát s tím rozdílem, že se těšila podstatně víc, házela sebou, a vůbec byla hrozně nedočkavá, až bude zase moct vyběhnout.

Nakonec se běhalo ještě ve skupinách, ale už ne na čas. Ela startovala ve dvojici, ale moc se jí asi nelíbilo, že má "soupeře" a trochu ho odehnala. Ale nedal se a běžel dál. Ela proběhla tři kola a po doběhnutí do cíle (nezapomněla se opět zakousnout do střapce) se svalila na zem a ležela.. Ale každý alespoň trochu znalý jedinec ví, že ležet ani sedět se po běhu nemá, a tak jsme ji věnovali malou vydýchavací procházku. Věřím tomu, že by klidně běhala, co by jí síly stačily..

Na závěr proběhlo vyhlášení výsledků. Sice jsme se neumístili na prvních pěti místech, ale za to jsme odjížděli více než nadšení Elou a celkovou atmosférou. Za sebe můžu říct, že to byl velmi příjemně strávený den a ráda si ho s Elou zopakuji. Ela usnula už v autě na cestě domů - normálně to nedělá, pozoruje okolí a stěrače. :-) Musím své rodině a své Princezně poděkovat za parádní aktivní odpočinek!! :-)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode